Not Bad Securityn Jussi Roine on valittu Microsoftin Vuoden vaikuttajaksi

Not Bad Securityn Jussi Roine on valittu Microsoftin Vuoden vaikuttajaksi

Valmistautuessani kesälomien viettoon olen äärimmäisen iloinen voidessani kertoa, että Microsoft on palkinnut minut Partner of the Year Awardilla Vuoden vaikuttaja-sarjassa. Otan kunnian nöyrästi ja ilolla vastaan, ja toivon salaa, että teini-ikäiset lapseni vihdoin myös vaikuttuisivat päivällispöydässä raikkaista isävitseistäni.

Partner of the Year Awards

En aloittanut tätä työvuotta tammikuussa päättämällä, että nyt minä olen vaikuttaja. Eräänlainen influensseri, siis. Päinvastoin, jakamalla omaa kokemustani ja osaamistani yhteisöissä, projekteissa, tapahtumissa ja kansainvälisesti haluan kollektiivisesti lisätä IT-asiantuntijoiden ja osaajien mahdollisuuksia menestyä valitsemillaan poluilla. Seisomme sananmukaisesti jättimäisten meitä edeltäneiden osaajien hartioilla, ja jos taivaanrannassa pilkahtelee asioita joita kannattaa draivata eteenpäin – olen ensimmäisenä etsimässä polkua perille ja veistämässä tienviittoja risteyksiin.

Vieraillessani maailmalla tapahtumissa puhujana ja projekteissa asiantuntijana, olen oppinut paljon itsestäni ja sitäkin enemmän yhteisöistä. Ehdottomasti myös positiivisesta teknologiavetoisesta vaikuttamisesta. Aiemmin tässä kuussa olin Dublinissa, Irlannissa European Power Platform-tapahtumassa vetämässä ohjelmatiimiä. Kymmenet keskustelut tapahtuman aikana kulminoituivat usein arkisiin asioihin: Miten opimme uutta? Mitä tuottavuus on? Miten AI muuttaa asioita?

Otan pohdinnat kotimatkalle mukaan, ja pyrin ammentamaan niistä paikallisemmin näkemyksiä, apua ja tärkeimpänä kaikesta – yhteisöllisyyttä.

Aloitettuani ATK:n parissa vuonna 1990, asiat olivat äärimmäisen jännittäviä. Graafiset käyttöliittymät yleistyivät vauhdilla, Internet ja tiedon valtaväylä löivät läpi niin että yöunille ei meinannut löytyä aikaa – samalla yhteisöt ja osaamisen sekä tiedon jakaminen värittivät päiviä (ja öitä). Viestin yhä kiitollisena monien ihmisten kanssa viikottain, joihin olen tutustunut kolme vuosikymmentä sitten.

Elokuvatermein, *record scratch* freeze frame: Hetikohta 2023 tunnen joka aamu samaa jännittävyyttä, kuin kultaisella 90-luvulla. Enkä viittaa nyt vain generatiivisen tekoälyn tuomiin hurjiin mahdollisuuksiin vaan laajalti niihin mahdollisuuksiin, joita näen olevan tarjolla kaikille teknologiasta kiinnostuneille. Toivon, että tästä työstä ja tehtävistä ei tarvitse ikinä jäädä eläkkeelle (ja olenhan toki vielä vasta piirun yli nelikymppinen).

Jaan virtuaalisesti tämän kunnianosoituksen tiimeilleni Not Bad Securityssä (Antti Kujamäki, Sami Isoaho, Eskindir Abdela, Kim Pihlström), North Advisorsilla (Mikko Salo, Ilkka Suvanto, Päivi Pulkkinen, Juha Huttunen), ja Corellialla (Antti Roine – suosikkiveljeni ja ainoa veljeni muuten, Tomi Niemelä, Juha Laamanen, Heidi Enho + koko muu Corellian porukka!) – ja tietysti kaikille yhteisöille jotka ovat minut avosylin ottaneet vastaan: Microsoft MVP:t Suomessa ja maailmalla, user groupit, lukuisat tapahtumaorganisaatiot ja rikostoverini Tobias Zimmergren Ctrl+Alt+Azure-podcastissa. Juhlitaan tätä yhdessä kesälomien jälkeen!

Palkinnot ovat aina kivoja, mutta erityisesti sellaiset palkinnot jotka saa jakaa – nimittäin Jouni Heikniemi, Devisioonan toimitusjohtaja, on myös palkittu Vuoden vaikuttajana. En tietäisi parempaa valintaa kuin Jouni. Koluttuamme yhdessä Suomenniemeä projektien ja tapahtumien myötä yli vuosikymmenen aikana olen mielestäni etuoikeutettu saadessani oppia Jounin kokemuksesta ja näkemyksistä.

Haluan myös lämpimästi onnitella kaikkia muita Partner of the Year Awards-voittajia: Elisa Oyj, Hanna Kivelä (Fujitsu), Arrow ECS Finland, Cloud2, Frends Technology, Nordcloud, Zure, Fellowmind Finland, Digia, Nixu, Sulava, Tietoevry, Accenture ja Avanade. Hyvin te vedätte!

Hyvää kesää, ja toivottavasti nähdään vis-a-vis syksyllä!

(Juhlimme perhepiirissä. Ei vastaanottoa.)